‘Zoek Je Eigen Ritme’, de opvolger van ‘Laat Het Beste Van Jezelf Zien’, werd heel goed onthaald en dit resulteerde op 5 december 2020 in een eerste ultratop-notering voor Moonrize.

Zoek Je Eigen Ritme in Ultratop

Covid had roet in het eten gegooid, en ‘Laat Het Beste…’ was eigenlijk een beetje het corona liedje van Moonrize geworden, zonder een rechtstreekse verwijzing naar het virus. Zo werd het ook minder tijdsgebonden en kan het nummer – binnen enkele jaren – volledig los gezien worden van deze bizarre periode. Het liedje werd goed opgepikt door Ment TV, en resideerde een tiental weken in hun Vlaamse Top 40, en piekte op nummer 19.

Omdat het Vlaamse medialandschap opgedeeld is in een stuk Nederlandstalige zenders én een stuk anderstaligen, gingen bij vele radiozenders de deuren plotseling open. Dit vroeg dan ook om een opvolger… en zo werd ‘Zoek Je Eigen Ritme’ geboren. Deze single kreeg een mooie videoclip die werd opgenomen op het oude militaire domein in Geel, en werd ook opgepikt door Ment TV. De single haalde ook de playlist van Radio 2, en Moonrize werd door Peter Hermans ‘de Vlaamse Bruno Mars’ genoemd, tijdens het programma ‘Dansbar’…