Kern

{

Het hart is de weg,

De stem is een noodzaak,

De waarheid is een voorwaarde,

Liefde is de religie.

{

Moonrize is een singer-songwriter die in het verleden vooral bezig was met het schrijven en producen voor andere artiesten. Slechts enkele jaren geleden (2019) besliste hij om met zijn eigen songs in het voetlicht te treden.

Tot aan zijn eerste single – die verscheen op 14 juni 2019 – was zijn stem vooral te horen als backing vocal op producties van andere artiesten.

Voor zolang hij zich kan herinneren, heeft Moonrize (Johan) altijd gezongen en gedroomd van het podium. Hij studeerde notenleer, leerde saxofoon (alt) spelen en begon bij de plaatselijke harmonie en bigband van Rumst, zijn geboortedorp. Vanaf de leeftijd van 17 jaar stond hij wekelijks op het podium, en zong hij eveneens mee in het kerkkoor St. Cecilia te Rumst.

Stilaan begon hij zijn eigen muziek en arrangementen te maken, en kreeg hij meer en meer opdrachten van andere artiesten, platenfirma’s en uitgeverijen om muziek te maken. Zo kwam het dat hij fulltime van zijn muziek kon leven.

Voor Moonrize is muziek een geneesmiddel, een manier om – stap voor stap – meer aspecten van zichzelf te ontdekken en bloot te leggen, en andere mensen er deel van te laten uitmaken. Doordat platenfirma’s en managers echter hun eigen wil én genres oplegden – vooral met snelle financiële winsten voor ogen – zorgde ervoor dat Moonrize als zanger meer en meer op de achtergrond geraakte. Een artiest schrijft en zingt in de eerste plaats immers voor zichzelf, vanuit zijn of haar gevoel. Vanaf dit gevoel verdwijnt en plaats moet maken voor de pure winst, blijft je met een leegte achter.

Ondertussen schreef hij honderden arrangementen, en zette hij zijn eerste stappen als componist.

De nieuwe technologische ontwikkelingen en mogelijkheden van het internet, zorgden er ondertussen voor dat Moonrize opnieuw plannen maakte om met zijn eigen songs naar buiten te treden. Iedereen kan immers van thuis uit zijn of haar songs de wereld insturen, met slechts enkele muisklikken.

In 2019 bracht Moonrize dan eindelijk zijn eerste single uit, nl. ‘Love Will Find A Way’. Tegen dat alles goed en wel vertrokken was, en de tweede single kwam (begin 2020), was daar de pandemie en moest alle promo uitgesteld worden. Moonrize bracht toch nog een aantal singles uit, en haalde met ‘Laat Het Beste Van Jezelf Zien’ de Ment top 40. Eind 2020 stond ‘Zoek Je Eigen Ritme’ enkele weken in de Ultratop, de officiële hitlijst van België.