Singles

Love Will Find a Way - single

09 april 2021

‘Schaduw’ (Single)

De 6e (én 3e Nederlandstalige) single is er eentje die breekt met een traditie: geen happy popsong meer, maar een slow waarin ik zing over een voorbije relatie, en hoe ik terugkijk op die ex-partner. De melodie van ‘Schaduw’ is melancholisch en drukt de spijt uit van verloren tijd, maar ook de lessen die geleerd werden om vooruit te kunnen kijken. Ik merk dat vele mensen zich erin herkennen.

‘Zoek Je Eigen Ritme’ verraadde reeds mijn liefde voor soul en funk, voor ‘zwarte muziek‘. ‘Schaduw’ slowt rustig verder in die richting. Ik hoop dat ik er mijn eigen twist en sound aan heb kunnen geven!

Met veel dank aan Chris Van Nauw voor de akoestische gitaar.

23 oktober 2020

‘Zoek Je Eigen Ritme’ (Single)

Doordat de lockdown en de corona-maatregelen Moonrize inspireerden tot het schrijven van een eerste Nederlandstalige single, was het niet meer dan logisch dat er een opvolger zou komen in dezelfde taal. ‘Zoek Je Eigen Ritme’ is ook een vrolijke, maar meer funky popsong.

Love Will Find a Way - single
Love Will Find a Way - single

17 april 2020

‘Laat Het Beste Van Jezelf Zien’ (Single)

Normaal zou mijn vierde Engelstalige single uitkomen. De Corona-maatregelen hebben daar echter anders over beslist. De tracks konden niet worden afgewerkt en de videoclip kon niet worden opgenomen. We moesten ons houden aan de social distance regel, en we mochten geen lange afstanden afleggen.

Maar als deze maatregelen lang zouden duren, dan zou het te lang stil blijven omtrent Moonrize, dus zocht ik een andere oplossing. Ik zou een nummer schrijven waar ik geen andere muzikanten bij nodig had, dat ik volledig op mijn eentje kon afwerken…en ik dacht bovendien aan iets Nederlandstalig! Dat zat al langer in mijn hoofd, maar ik was zo met mijn Engelstalig repertoire bezig en het zoeken naar mijn sound, dat ik dat eigenlijk op de lange baan had geschoven.

Ondertussen kwamen hier en daar liedjes opduiken die werden geïnspireerd door de Corona-crisis, maar die gingen altijd over ‘in uw kot blijven’, over wc-papier of het waren treurige liedjes omdat mensen zich heel eenzaam begonnen te voelen. Ik wou echter iets schrijven dat positief was én klonk! Ik keek naar het positieve, en ik zag dat de mens nu niet anders meer kon dan ‘het beste van zichzelf te laten zien’ om door deze moeilijke tijden heen te geraken. Zelfs onze economie – zo dierbaar voor onze leiders! – moest wijken.

‘Laat Het Beste Van Jezelf Zien’ gaat over het positieve aan heel deze periode. We helpen elkaar! Maar tegelijkertijd is het ook gewoon een oorwurm die je na twee keer meezingt en in je hoofd blijft hangen!

28 februari 2020

‘Soul in the Closet’ (Single Radio Edit)

Van de derde single van Moonrize bestaan er eigenlijk al vier versies : de originele van bij de voorstelling op 13 juni 2019 in Geel, de dance remix die uitkwam op de EP ‘Love Will Find a Way / Soul in the Closet’, the Remix EP, de versie met nieuwe clip op youtube én de Radio Edit: een radio-vriendelijke versie die wat ingekort werd, omdat de originele versie redelijk lang duurt.

Love Will Find a Way - single
Love Will Find a Way - single

10 januari 2020

‘Take Me to the Night’ (Single)

De tweede single van Moonrize heeft een tijdje op zich laten wachten maar is zeker de moeite waard! Deze opzwepende song met Latino invloeden neemt je mee het nachtleven in, waar iedereen anoniem wil zijn, maar toch opgemerkt wil worden… ‘Take Me to the Night’ gaat over de one-night-stand, de passie van het moment. Laat je meeslepen met het ritme en de leuke lead and backing vocals van Moonrize. Voor de gitaren deed hij een beroep op Adam Ward (UK), de Spaanse gitaren werden gespeeld door Meir Shitrit (Israel).

Net zoals bij ‘Love Will Find a Way’, deed Moonrize de productie zelf. Ook de videoclip die bij de single hoort, werd door hem geproduceerd.

14 juni 2019

‘Love Will Find a Way’ (Single)

De allereerste single van Moonrize werd opgenomen in februari 2019 en kende zijn officiële release op 14 juni 2019. Moonrize wou de toon zetten met een optimistisch, up-tempo popsong. De videoclip werd gemaakt met allemaal vrienden van hem, en draagt een oprechte boodschap mee. De single is te beluisteren via alle online shops en streaming services.

Love Will Find a Way - single

EP’s

EP is eigenlijk de afkorting van ‘Extended Play’, wat wil zeggen dat deze release meer nummers bevat dan een single, maar niet genoeg om het een album te kunnen noemen. Meestal telt een EP 4 tot 6 liedjes…

Love Will Find a Way - single

08 december 2019

Love Will Find a Way / Soul in the Closet (The Remix) [EP]

Toen de single ‘Love Will Find a Way’ werd voorgesteld in Geel op 13 juni 2019, kreeg het openingsnummer dat Moonrize speciaal voor deze gelegenheid had geschreven minstens evenveel lof… ‘Soul in the Closet’ is niet meteen een single, maar wel een nummer dat van zo diep komt, dat vele mensen ontroerd waren door de melodie en tekst. De moeite dus om er iets meer mee te doen, en om het ook officieel wat aandacht te geven.

X-tra’s

Speciale gelegenheden vragen speciale songs…

26 april 2020

What’s Love Got To Do With It

We schrijven april 2020, en we zitten midden in de Corona tijd, dus dat wil zeggen in zo goed als een ‘lockdown’. Doordat de optredens allemaal werden afgelast, heb ik ‘Moonrize On Request’ in het leven geroepen. De fans mogen een nummer kiezen dat ik dan zou coveren. Nee, niet zomaar even inzingen, maar wel een volledig nieuwe versie van maken, volledig in de stijl van Moonrize, zoals ik het dus anno 2020 zou uitbrengen.

‘What’s Love Got To Do With It’ is het eerste resultaat. Ik ben zo verliefd op deze versie, dat ik prompt ook besliste van het mee te nemen in mijn repertoire tijdens de optredens. Als we binnenkort terug de baan op kunnen, ga ik het zeker direct eens uitproberen.

13 juni 2019

Soul In The Closet

Moonrize schreef ‘Soul In The Closet’ als openingsnummer voor de single release van ‘Love Will Find a Way’, dat doorging in café ‘De Werft’ in Geel. Zomaar op het podium stappen en de show beginnen leek hem té cliché. De zaal werd echter verduisterd en de lyrcis verschenen op een zwarte achtergrond, en zo werd de avond ingeluid. Zo kon Moonrize tegelijkertijd een groot statement maken en een nieuwe periode inluiden op een manier die vele mensen naar de keel greep.

25 juni 2017

Ongrijpbaar

Het was geen vreugdemoment, maar de eerste verjaardag van het overlijden van zijn vader vroeg om een speciaal lied. ‘Ongrijpbaar’ is zoiets als een soort gedicht dat in een liedje is geraakt…

Moonrize probeerde in woorden weer te geven, wat zijn vader voor hem geworden was toen hij gestorven was. Want een overledene is ‘fysiek’ wel niet meer onder ons, maar leeft minstens verder in herinneringen… In ‘Ongrijpbaar’ probeert hij enkele symbolen te gebruiken, die in het echte leven ook moeilijk te bevatten zijn.