Op 24 februari 2019 was het zover : eindelijk ging de eerste videoclip van Moonrize worden opgenomen… Er werd gekozen voor een locatie in Heist Op Den Berg, waar vrienden van Johan hun woning te beschikking stelden voor deze gelegenheid. De setting van een doorsnee huiselijke omgeving zou het beste bijdragen aan de boodschap van de song. Johan koos er ook voor om enkel te werken met vrienden die tegelijk ook koppels zijn in het echte leven. Er zou geen acteerwerk aan te pas komen, maar iedereen zou in de clip te zien zijn, zoals hij of zij gewoon is in het echte leven.

De centrale thema’s van de clip zijn verdraagzaamheid, jezelf zijn en de andere accepteren zoals hij/zij is. Zo komt geen enkel koppel in de clip overeen met een doorsnee Vlaams gezin : mensen van verschillende sexuele geaardheid, andere culturele achtergrond, mensen die meer zorg vragen dan gemiddeld….passeren de revue. Bovendien zijn al deze mensen goede vrienden van Johan, en dat maakte het draaien van deze videoclip zo speciaal, zowel op het moment zelf, als achteraf toen ze er samen naar keken.

De productie van de videoclip was in handen van LDG produkties uit Herenthout. ‘Lex De Groot’ zat direct op dezelfde golflengte als ik’, zegt Johan, ‘en hij bracht ook zelf wat ideeën aan waar ik zelf niet aan gedacht had’. Daardoor werd snel beslist om met LDG produkties in zee te gaan en het resultaat is een mooie, pure clip met mensen zoals ze écht zijn.

De foto hierboven is wat minder van kwaliteit : omdat we geen foto hadden van heel de bende, hebben we een frameshot gebruikt uit de clip!