Het kan toch raar gaan… Ik had nooit gedacht dat een dansversie van ‘Soul in the Closet’ mijn derde single zou worden. Ik had nooit gedacht dat het nummer überhaupt een single zou worden. Sommige liedjes hebben zoiets speciaals dat ze toch blijven kleven. Voor mij is dat vanzelfsprekend: ik heb het liedje geschreven, het is mijn kleine kindje waar ik trots op ben, het is een stukje van mij maar als fans en muziekliefhebbers zo blijven doordrammen over dit liedje en dat het toch beter zou verdienen…, dan ga je toch even nadenken. Nu ja, doordrammen is niet het juiste woord, maar ‘Soul…’ kwam toch regelmatig ter sprake, en ik voelde als creator en uitvoerder dan toch de onderliggende toon van ‘doe daar toch iets meer mee…’.

Het is allemaal niet zo eenvoudig. Moest ik ‘beroemd’ zijn, dan was ‘Soul…’ zowiezo een (radio)hit. Maar als middel om meer bekendheid te krijgen, moest er een serieuze twist aan worden gegeven om het wat commerciëler te doen klinken, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en de boodschap. Na mijn eerste remix kreeg ik onmiddellijk de reactie dat deze song probleemloos overeind bleef, en zo begon het idee te rijpen, om er toch gewoon een single radio edit van te maken.

Als artiest en vooral als schrijver en componist, ben je behoorlijk trots als je zo’n nummer de wereld in kunt sturen. Alleen mijn beste vrienden weten waar het over gaat. Maar tegelijkertijd is de boodschap universeel. Ik denk dat mijn kwaliteiten als schrijver, componist en uitvoerder nooit zo goed samensmolten als in dit nummer. Het zou dus zonde zijn, om deze kans niet te wagen. Eens te meer omdat deze derde single weer zo anders is dan de vorige twee. Het laat een ander stukje van mezelf zien en horen.

De feedback die ik krijg uit de media, leert mij dat het een nieuwe sound is, waar ze even aan moeten wennen. Ik schrok daarvan, want ik was me daar niet van bewust. Ik wil die zeker niet veranderen, maar eerder perfectioneren. Ik ben op zoek naar de juiste sound die volledig bij mij past, en het feit dat zoveel klanken, ritmes en genres mij kunnen bekoren maakt dat er allemaal niet makkelijker op. Het feit dat dit allemaal redelijk nieuw klinkt, maakt ook dat niet alle radio’s onmiddellijk overstag gaan. Maar ik voel wel, dat er beweging in zit…

De intro die ik er daarna bijgeschreven heb, ‘Why Are You Hiding…?’, klonk plotseling door mijn hoofd toen ik aan het fitnessen was, en die zin liet mij niet meer los… En dan gebeurt het…, je geraakt in pure extase omdat je aan het nummer wil verder werken tot het echt helemaal klaar is. Deze intro maakt het nummer ook vollediger. Die eerste zin zegt alles he… 😉

Wat de videoclip betreft, is het voor mij onmogelijk – als onbekend artiest – om gelijke trede te houden met de reeds bekende collega’s waar ik dan mee vergeleken word omdat ik in dezelfde categorie van muziek zit (mainstream pop), maar ik denk dat ik met deze footage een prachtig beeld heb kunnen creëren van waar de song over gaat. De eerste seconden van de clip verwijzen naar het analyzerend karakter van onze samenleving, de vlam refereert naar het vuur dat in ieder van ons brandt (en de analyst naar de achtergrond duwt), en de natuurbeelden staan symbool voor de beste remedie die er bestaat op aarde om te ontstressen en gezond te blijven…!

Geniet van ‘Soul in the Closet’! Ontdek ook de verschillende versies op de streaming platformen en via Youtube [Moonrize Official]!!