Er was even paniek toen de eerste Corona-maatregelen werden afgekondigd. We hadden de opnames van de videoclip gepland op 4 april, en de gitaartracks voor de vierde single moesten ook nog worden afgewerkt.

Als artiest maak je een planning en zorg je ervoor dat je publiek regelmatig iets nieuws te zien maar vooral te horen krijgt, en dan moet je weer even gaan nadenken van wat gaan we doen.

Ik zat al een tijdje met het idee om iets in het Nederlands te doen, maar dat moest dan ook helemaal mijn ding zijn: iets met wat ritme om te beginnen en vooral, met inhoud. Teksten schrijven in het Nederlands met inhoud én die goed klinken vind ik zelf altijd een moeilijke opgave. Bovendien moest het ook een liedje zijn dat ik in mijn eentje kon afwerken.

Naarmate de tijd passeerde zag ik liedjes voorbijkomen over in uw kot blijven, over wc-papier e.d.m. Ik wou niet die toer opgaan. Ik wou de mensen een hart onder de riem steken maar toch aanraken wat mij al zolang bezighoudt en wat nu door heel deze hetze al snel naar de oppervlakte kwam… Doordat vele mensen (tijdelijk) zonder job kwamen te zitten, zat men al snel in de problemen, bedrijven hadden het in mum van tijd moeilijk, en we kunnen niet anders dan het beste van onszelf te laten zien om hierdoor te komen. Maw, dat arm of rijk zijn, dik of dun niet meer uitmaakt. Het is alle hens aan dek om iedereen te helpen in de mate van het mogelijke.

Als een klein virusje onze maatschappij zo snel onderuit haalt, en mensen niet alleen fysisch maar ook vooral materieel in de problemen kan brengen, is omdat de fundamenten van onze samenleving heel broos zijn. Deze is immer gebaseerd op economie, geld verdienen, bezit, olie,… De dagdagelijkse rush naar dit ‘vergaren’ verplicht ons om onze eigen natuur opzij te duwen, omdat we anders gewoon de ‘vergetenen’ van onze samenleving worden.

‘Laat Het Beste Van Jezelf Zien’ gaat hierover, maar tegelijkertijd is het zo’n leuke melodie, zo’n leuk ritme dat het ook een hart onder de riem steekt en een glimlach op je gezicht tovert.