[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=”” type=”legacy”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ link=”” target=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” background_image_id=”” align_self=”auto” content_layout=”column” align_content=”flex-start” content_wrap=”wrap” spacing=”yes” center_content=”no” min_height=”” class=”” id=”” type_medium=”” type_small=”” order_medium=”0″ order_small=”0″ spacing_left_medium=”” spacing_right_medium=”” spacing_left_small=”” spacing_right_small=”” spacing_left=”” spacing_right=”” margin_top_medium=”” margin_bottom_medium=”” margin_top_small=”” margin_bottom_small=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” padding_top_medium=”” padding_right_medium=”” padding_bottom_medium=”” padding_left_medium=”” padding_top_small=”” padding_right_small=”” padding_bottom_small=”” padding_left_small=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” hover_type=”none” border_sizes_top=”” border_sizes_right=”” border_sizes_bottom=”” border_sizes_left=”” border_color=”” border_style=”solid” border_radius_top_left=”” border_radius_top_right=”” border_radius_bottom_right=”” border_radius_bottom_left=”” box_shadow=”no” box_shadow_vertical=”” box_shadow_horizontal=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” background_type=”single” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center center” linear_angle=”180″ background_color=”#323844″ background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” background_blend_mode=”none” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” filter_type=”regular” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″ last=”no” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” content_alignment_medium=”” content_alignment_small=”” content_alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” font_size=”18px” fusion_font_family_text_font=”” fusion_font_variant_text_font=”” line_height=”” letter_spacing=”” text_color=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

De nieuwe single zit er eindelijk aan te komen!

Na de enorme leuke respons op ‘Zoek Je Eigen Ritme’ en de eerste Ultratop-notering ooit voor mezelf, was het zoeken naar een goede opvolger… Vanwege de corona-pandemie en het feit dat de beperkende maatregelen steeds maar verlengd werden, voelde ik geen drang om zeer snel met een nieuwe single te komen. We kunnen immers nog altijd niet optreden en de promotie bij de radio- en televisiezenders is ook veel minder dan voorheen. Maar nu wordt het toch stilaan tijd!

Ik schreef de eerste noten voor ‘Schaduw’ in 2010… Het liedje kreeg toen de werktitel ‘Everytime’ mee, maar ik was toen niet echt tevreden met de melodielijn en de woorden. Het leek niet de perfecte tijd om het liedje af te werken, en ik legde het opzij. Het is echter altijd in mijn achterhoofd blijven hangen, van ‘ooit doe ik daar wel iets mee’. Als schrijver voel je dan dat het ooit wel gaat komen…

Ik vond dat het tijd werd voor een slow, en ik zocht het nummer onmiddellijk weer op. Bij het horen van de track, werd ik onmiddellijk terug gekatapulteerd naar het verleden en de periode waarin ik toen zat. Het was gek, dat een liedje – nog onafgewerkt – mij zo exact het gevoel kon geven van een bepaald moment in mijn leven. Ik kreeg onmiddellijk veel betere melodieën in mijn hoofd, en ik schreef een nieuwe tekst, die veel beter tot uitdrukking bracht wat ik wilde zeggen. Ik besloot dat dit een goede opvolger zou kunnen worden!

Een goede vriendin vroeg me wat ik wilde zeggen met de woorden, en al schertsend zei ik ‘dat is ter ere van onze exen, die uitblonken in het negeren van onze talenten en krachten, en nog steeds in de waan leven dat we ze terug willen’… Ze pinkte een traag weg en zei dat de tekst haar heel diep raakte. ‘Schaduw’ is dan ook geen slow die je gaat kiezen als openingsdans, maar eerder om even te bekomen na een stukgelopen relatie.

Omdat de corona-maatregelen nog altijd van kracht waren, en de cijfers de verkeerde kant uitgingen, heb ik besloten om een videoclip op te nemen in de natuur. In open lucht, en met een beperkte ploeg konden we veilig werken op het kasteeldomein ‘Herlaar’ in Herenthout. Ook deze keer was de productie in handen van Yax Rebel Films, eveneens de maker van de videoclip van ‘Zoek Je Eigen Ritme’.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]